1. woning
  2. optische rookmelder

Top 10 beste optische rookmelders | Beste optische rookmelder van 2024

Laatst bijgewerkt: 29 apr. 2024

Met trots presenteren wij jou een lijst met de top 10 optische rookmelders met hun eigenschappen, voordelen en nadelen. Benieuwd wat de beste optische rookmelder voor je is? Dan ben je hier aan het goede adres. Verderop in de artikel kun je hier precies over lezen. Maar eerst kijken we naar waarom een optische rookmelder zo veel voordelen heeft. Een optische rookmelder biedt een betrouwbare en nauwkeurige detectie van rook, waardoor je direct kunt ingrijpen als er onverwacht iets gebeurt en je gezinsleden kunt beschermen. Met optische rookmelders ben je ook goed voorbereid op brandgevaarlijke situaties. Maar met zoveel optische rookmelders op de markt, hoe kan je nu de juiste kiezen? Laat onze top 10 optische rookmelders je helpen bij je zoektocht.

Top 3 beste optische rookmelders

In onderstaande lijst vergelijken we de beste 10 optische rookmelders van dit moment. Zo weet jij zeker dat je een goede aankoop doet! 
We beginnen met onze top 3 beste optische rookmelders.

We hebben de optische rookmelders uitvoerig getest en met elkaar vergeleken. Benieuwd welke optische rookmelder als winnaar uit de test is gekomen? Lees dan snel verder. 

1. AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT Thermoptek 10 jaar batterij

AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT Thermoptek 10 jaar batterij is een geavanceerde, koppelbare rookmelder die is uitgerust met Thermoptek en Wi-Safe2 technologie. De koppelbare optische rookmelder is ontworpen om een uitgebreide brandbeveiligingsoplossing te bieden met een hoge prestatie. Met de ingebouwde, vaste 3V lithiumbatterij (10 jaar) met pauzeknop, heeft deze rookmelder een levensduur van 10 jaar, waardoor hij een betrouwbare en duurzame branddetectie biedt. Deze rookmelder is speciaal ontworpen met een slimme, geavanceerde optische technologie, waardoor hij zeer gevoelig is voor rook van alle soorten. Het is ook uitgerust met een ingebouwde piezo-elektrische sirene, die een krachtige 85 dB alarmgeluid uitzendt bij detectie van rook. Met de koppelbare optische rookmelder kunt u eenvoudig branddetectie op uw locatie uitbreiden door meerdere eenheden te koppelen. Bovendien is deze rookmelder uitgerust met de Wi-Safe2-technologie van Thermoptek, waardoor de rookmelder draadloos kan worden gekoppeld met andere Thermoptek-branddetectiecomponenten.

2. Angeleye Rookmelder optisch 10 jaar 9V 2 stuks

Angel Eye Rookmelder Sb5-tp-ae is een optische rookmelder met een 9V vervangbare batterij. Met een centrale testknop is de rookmelder eenvoudig te testen met de Smart Silence-functie. Hiermee kunnen ongewenste meldingen tot 8 minuten worden gepauzeerd. Als er toch rook wordt gedetecteerd, gaat de rookmelder af. De rookmelder heeft een levensduur van 10 jaar en een garantie van 5 jaar. De kleur van de rookmelder is wit en in de verpakking zitten 2 stuks. Angel Eye Rookmelder Sb5-tp-ae is speciaal ontworpen om te helpen bij het bewaken van uw huis of bedrijf tegen brand. Het is een betrouwbare en betrouwbare rookmelder die een snelle waarschuwing geeft als er rook wordt gedetecteerd. De slimme stilte-functie maakt het ook mogelijk om ongewenste meldingen te negeren. Daarnaast kan de rookmelder worden gebruikt om de luchtkwaliteit te meten met behulp van de meetbalk.

3. AngelEye Optische Rookmelder SB5-AE-BNLR 5 jaar batterij

De AngelEye Optische Rookmelder SB5-AE-BNLR is een hoogwaardig product dat is ontworpen met innovatieve technologie en kan worden geïnstalleerd zonder speciale tools. Het detecteert rook op een snelle en betrouwbare manier, waardoor het een uitstekende optie is voor elk huishouden. Het product heeft ook een geïntegreerde temperatuur- en vochtsensor, waardoor het in staat is om het milieu binnen te bewaken. De AngelEye Optische Rookmelder SB5-AE-BNLR is een krachtig en betrouwbaar systeem dat een laag stroomverbruik heeft en een lange levensduur van de batterij heeft. Het is eenvoudig te installeren met de meegeleverde 9V alkaline batterij die een levensduur heeft van minimaal 5 jaar. Naast het detecteren van rook heeft het product ook een zeer gevoelig alarm dat een luide 85 decibel pieptoon uitzendt bij detectie. Het product is ook uitgerust met een LED-lampje dat knippert bij detectie en de melding van een rookmelder, waardoor het een betrouwbare optie is voor het bewaken van uw huis.

Top 10 beste optische rookmelders

4. 4x Grundig Optische Rookmelder 10 jaar levensduur 85 dB

De Grundig rookmelder is een professionele optische rookmelder die geschikt is voor particuliere en professionele omgevingen. Het heeft een 10 jaar levensduur en een 85 dB alarmvolume. Het is een betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige rookmelder die tegen stof en vocht is bestand. Hij is eenvoudig te installeren met schroeven of met de meegeleverde muursteunen. De Grundig optische rookmelder biedt u meerdere voordelen. Het is een krachtig en betrouwbaar rookalarm dat in staat is om meerdere brandgeuren te detecteren. Bovendien heeft het een lage stroomverbruik, waardoor het lange tijd meegaat. De rookmelder is ook voorzien van een testknop waarmee u de functionaliteit kunt controleren. Het heeft een lange levensduur en een 85 dB alarmvolume, waardoor het perfect is voor het waarschuwen van iedereen in het geval van een mogelijke brand.

5. 3x Grundig Optische Rookmelder 10 jaar levensduur 85 dB

Deze rookmelder heeft een levensduur van maar liefst 10 jaar. U hoeft deze dus niet vaak te vervangen en heeft er dus lang plezier van. Daarnaast heeft deze rookmelder een luidheid van 85 dB, waardoor u zeker het alarm hoort wanneer er een brandgevaar is. De rookmelder is voorzien van optische technologie, wat ervoor zorgt dat er direct een alarm af gaat wanneer er rook wordt gedetecteerd. De rookmelder is tevens voorzien van een indicator die aangeeft wanneer de batterijen bijna leeg zijn. Zo wordt u op tijd gewaarschuwd en kunt u de batterijen vervangen. Kortom, deze Grundig rookmelder is een uitstekende optie om uw huis te beschermen tegen brandgevaar.

6. optische rookmelder lithium batterij

Optische rookmelder met lithium batterij is een krachtige en betrouwbare rookdetector die uw huis en familie beschermt tegen mogelijke rookschade. Deze rookmelder is ontworpen met een geavanceerd optisch sensortechnologie dat een hoge gevoeligheid biedt voor vroegtijdige rookdetectie. Het is uitgerust met een lithium batterij die een lange levensduur biedt en een betrouwbare voeding voor het apparaat. Het is ook ontworpen met een unieke slaap-easy-functie met een pauzeer-leeg-batterij-signaal dat maximaal 8 uur kan duren, zodat u geen last heeft van een vervelend alarm. De optische rookmelder is voorzien van een robuuste behuizing die bestand is tegen schokken, trillingen en vervuiling. Het is ook uitgerust met een eenvoudig te bedienen knop die het bedienen en testen van het apparaat eenvoudig maakt. De rookmelder is ook voorzien van een LED-indicator die de batterijstatus aangeeft, zodat u kunt weten wanneer de batterij moet worden vervangen. Bovendien is deze rookmelder waterdicht, waardoor hij bestand is tegen vocht en stof. Deze optische rookmelder met lithium batterij is een betrouwbare optie voor het beschermen van uw huis en uw familie tegen mogelijke schade door rook. Het is eenvoudig te gebruiken en heeft een lange levens.

7. Fito ASD-10Q Optische Rookmelder Batterij gaat 10 jaar mee 10 Jaar garantie Zeer compact model Inclusief dubbelzijdige

De Fito ASD-10Q Optische Rookmelder is een zeer compact model met een batterij die 10 jaar meegaat, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over het vervangen van de batterij. Ook krijgt u een dubbelzijdige tape meegeleverd, waarmee u de rookmelder eenvoudig kunt monteren. De rookmelder is voorzien van een luid pulserend alarm dat u waarschuwt bij het detecteren van rook. Dit model beschikt ook over een 10 jaar garantie. De Fito ASD-10Q Optische Rookmelder is een zeer betrouwbare en veilige rookmelder waarmee u zich geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van uw woning. De rookmelder is gemakkelijk te installeren en biedt een betrouwbare werking tegen een betaalbare prijs. Daarnaast is hij onderhoudsvriendelijk omdat hij een lange levensduur heeft en de batterij 10 jaar meegaat. Bovendien wordt deze rookmelder gecertificeerd volgens EN 14604 en krijgt u ook een 10 jaar garantie. De Fito ASD-10Q Optische Rookmelder is dus de perfecte oplossing voor al uw brandveiligheidsbehoeften. Met deze rookmelder kunt u erop vertrouwen dat u volledig beschermd bent tegen brandgevaar. Bovendien is het een zeer gebruiksvriendelijk model met een luid pulserend alarm dat u waarschuwt bij het detecteren van rook. Met de dubbelzijdige tape die meegeleverd wordt, is het eenvoudig om de rookmelder te monteren. Kortom, de Fito ASD-10Q Optische Rookmelder is de perfecte oplossing voor al uw brandveiligheidsbehoeften. De Fito ASD-10Q Optische Rookmelder is eenv.

8. Optische Rookmelder FA25 + Gratis Batterijen

De Optische Rookmelder FA25 is een betrouwbare optische rookmelder met een zeer gevoelige sensor. Dit apparaat detecteert rook en brand snel en betrouwbaar. De rookmelder is geschikt voor binnen en buitengebruik. Door de ingebouwde thermische sensor worden branden aangeduid die worden veroorzaakt door oververhitting. Bovendien heeft de rookmelder een grote bereikbaarheid, omdat hij 90 dB geluid produceert, wat als het hardste volume wordt beschouwd. Het beste aan de Optische Rookmelder FA25 + Gratis Batterijen is dat er bij de aankoop twee gratis batterijen worden meegeleverd. Dit betekent dat je geen extra kosten hoeft te maken om de rookmelder te gebruiken. Bovendien heeft de rookmelder een zeer lage stroomverbruik, waardoor de batterijen langer meegaan. Daarnaast is de rookmelder makkelijk te installeren en gebruiksvriendelijk. Het apparaat is voorzien van een LED-indicator, die knippert wanneer het apparaat wordt geactiveerd.

9. FireAngel SW1-EUT Netgevoede optische rookmelder

De FireAngel SW1-EUT Netgevoede optische rookmelder is gemaakt van een stevige kunststof behuizing die is voorzien van een geïntegreerde, slimme sensor. Deze behuizing is ook waterbestendig waardoor de rookmelder geschikt is voor vochtige omgevingen. Het is mogelijk om de melder eenvoudig te installeren door middel van een kabel of draadloos. De FireAngel SW1-EUT Netgevoede optische rookmelder heeft een lichtgevoelige sensor die ervoor zorgt dat rook en andere stoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid worden gedetecteerd. Wanneer de melder rook detecteert, zal deze een luid alarm geven om iedereen in het gebouw te waarschuwen. Ook is het mogelijk om meerdere melders te koppelen, waardoor een groter gebied kan worden beveiligd. Het is ook mogelijk om een testknop te gebruiken om te controleren of de melder nog goed werkt.

10. 2x Grundig Optische Rookmelder 10 jaar levensduur 85 dB

De Grundig rookmelder is een optische rookmelder die een alarm afgeeft wanneer er rook wordt gedetecteerd. De rookmelder heeft een levensduur van 10 jaar en waarschuwt met een luide pieptoon van 85 dB. Dit is voldoende om u te waarschuwen wanneer er rook wordt gedetecteerd. De Grundig rookmelder is eenvoudig in gebruik. U kunt de melder makkelijk bevestigen aan de muur of het plafond door middel van de montageplaat. De rookmelder is voorzien van een testknop, zodat u de melder kunt testen om ervoor te zorgen dat hij goed is aangesloten en juist functioneert. De melder is ook voorzien van een LED-lamp die knippert wanneer er een alarm wordt geactiveerd. Met de Grundig rookmelder kunt u er dus op vertrouwen dat uw huis en uw gezin veilig zijn. De melder is onderhoudsvrij en heeft een lange levensduur, en waarschuwt met een luide pieptoon van 85 dB wanneer er rook wordt gedetecteerd. Zo kunt u veilig leven in uw huis. Deze set bestaat uit twee Grundig rookmelders, waardoor u op meerdere plekken in uw huis een rookmelder kunt plaatsen. Zo kunt u er zeker van zijn dat u op tijd gewaarschuwd wordt wanneer er rook wordt gedetecteerd. Deze set is dus de perfecte oplossing voor uw veiligheid.

Inhoudsopgave

Tom
Tom

Tom hier. Ik vergelijk voor jou optische rookmelders. Met deze top 10 beste optische rookmelders helpen we jou om de beste producten te kiezen. Wij hopen dat we jou met onze informatie in de goede richting sturen. 
Zo scheelt het jou om uitgebreid onderzoek te doen, je hoeft alleen nog maar een keuze te maken uit één van onze aanbevolen optische rookmelders.

Veelgestelde vragen over optische rookmelders

Wij verkopen zelf geen optische rookmelders maar we hebben voor jou wel de beste webwinkel gevonden. Klik op de “Vind hier de beste deal” knop, je wordt dan automatisch naar de webshop van de beste aanbieder gebracht, waar je je aankoop kan voltooien.

Onze reviews zijn betrouwbaar, wij doen namelijk onafhankelijk onderzoek. We worden niet betaald door merken om hun optische rookmelder hoger te laten eindigen in onze top 10 beste optische rookmelders.

Waar kan je op letten bij de aankoop van jouw optische rookmelder?

We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om een keuze te maken uit het grote aanbod van optische rookmelders op de markt. Daarom delen we graag enkele handige tips om je te helpen bij de aanschaf van jouw optische rookmelder.

1. Let bij het zoeken naar jouw ideale optische rookmelder goed op de prijs-kwaliteitsverhouding.
2. Controleer ook de betrouwbaarheid van de aanbieder van de optische rookmelders. Zijn er positieve reviews over het bedrijf?
3. Bepaal voor jezelf welke producteigenschappen voor jou het belangrijkst zijn. Het draait uiteindelijk om jouw tevredenheid met jouw nieuwe optische rookmelder.

Met onze top 10 beste optische rookmelders en deze handige tips, zijn we ervan overtuigd dat je een weloverwogen aankoop zult doen.

Ons laatste woord over een optische rookmelder

Met onze lijst kun jij nu hopelijk makkelijker een beslissing nemen welke optische rookmelder voor jou geschikt is. Het is belangrijk om de juiste aankoop te doen, omdat een optische rookmelder ontzettend veel veiligheid biedt. Kijk goed naar de verschillende optische rookmelders en ga uit van je eigen smaak en de kenmerken die je belangrijk vindt in een rookmelder. Je zult zeker de beste optische rookmelder vinden met deze lijst. Daarnaast kun je bij het kopen van een optische rookmelder rekening houden met eventuele onderhoudskosten. Het is belangrijk dat je begrijpt hoe vaak je de rookmelder zou moeten vervangen of om stroom te geven. Als je de handleiding goed doorneemt, weet je precies wat er waar is en hoe je de rookmelder moet vervangen. Als je deze punten goed onthoudt, ben je verzekerd van jarenlang veiligheid en optimale functie van je optische rookmelder!

Disclaimer: bij eerstveiligheid.nl verkopen wij geen optische rookmelders. Wij vergelijken ze alleen voor jou zodat jij de beste keuze kan maken. Wij zijn niet verantwoordelijk voor aankopen van optische rookmelders.

Gepubliceerd op: 30 nov. 2022

Andere vergelijkingen

Op onze homepagina vind je nog veel meer vergelijkingen en top 10 overzichten.